Behandelingen

In onze praktijk kunt u terecht voor alle reguliere tandheelkundige behandelingen. Hieronder vindt u een kort overzicht. Uiteraard staan wij altijd klaar u te voorzien van alle extra informatie die u wenst.

Wij adviseren u elk half jaar even langs te komen om uw gebit te laten controleren. Eens in de 2 á 3 jaar maken we ook graag foto’s om zo uw hele gebit te kunnen controleren. Er bestaan 2 soorten controle foto’s:

  • De zogenaamde bitewings. Deze zijn er om de ruimte tussen de kiezen te controleren op eventuele problemen. 
  • De OPG of orthophantogram. Dit is een kaakoverzichtsfoto. Deze foto biedt een compleet beeld van van het gebit, de kaak en omliggende gebieden. Deze foto is kostbaarder maar dient (buiten bijzondere omstandigheden om) slechts eenmaal per 5 jaar gemaakt te worden. 
 
In het geval van zwangerschap kunnen er uiteraard geen foto’s gemaakt worden. Vergeet u ons vooral niet te informeren als u in verwachting bent.
 

Tandsteen is een veelvoorkomende aandoening. De behandeling hiervoor wordt veel geïndiceerd bij de halfjaarlijkse controle. Wij adviseren daarom ook om uw controle afspraak te combineren met een professionele gebitsreiniging. Zo hoeft u maar één keer naar de praktijk te komen en houdt u uw gebit in goede conditie. 

In onze praktijk proberen wij pijn tijdens de behandeling op alle mogelijke manieren te voorkomen. We kunnen met uiterste precisie een gebied sederen en doen dit op zo’n manier dat ook het zetten van de verdoving zelf niet pijnlijk is. Voelt u toch nog pijn? Dan gaan wij niet verder.

Zoals de naam reeds suggereert gaat het bij preventie om behandelingen die erop gericht zijn tandheelkundige problemen te voorkomen.
Deze vinden dan ook vaak plaats bij kinderen. 

We kunnen bijvoorbeeld de tanden sealen. Sealings zijn kleine laagjes die de fissuren (openingen) in het kauwvlak van de volwassen elementen afsluiten, dit helpt gaatjes voorkomen. Fluoride helpt het tandglazuur te versterken. 

Daarnaast wordt er poets en flosinstructie gegeven.

Voor kinderen tot en met 17 jaar worden vrijwel alle tandheelkundige behandelingen vergoed. U kunt uw kind dus, zonder extra kosten, de beste start voor zijn of haar gebit meegeven.

De welbekende vulling wordt veelal gebruikt bij het behandelen van caviteiten (gaatjes) maar kent meerdere toepassingen. De grote van een vulling word uitgedrukt in vlakken: eenvlaks restauratie, tweevlaks restauratie etc. 

De wortelkanaalbehandeling (endodontische behandeling of kortweg “endo”) is een veel toegepaste maar gecompliceerde behandeling die om tal van redenen kan worden uitgevoerd. Om het eenvoudig te maken kun je zeggen dat bij deze behandeling de zenuw van een element wordt verwijderd uit het wortelkanaal (of meerdere kanalen bij grote elementen) en dat deze vervolgens worden opgevuld met een wortelvulling. 

Het is belangrijk om te weten dat een element na deze behandeling broos en kwetsbaar is. Om deze reden wordt er na een wortelkanaalbehandeling altijd geadviseerd een kroon te plaatsen (vaak in combinatie met een opbouw).

Een opbouw wordt geplaatst in een bepaald element (tand) om het sterker te maken. Bijvoorbeeld in combinatie met een wortelkanaalbehandeling of bij grote restauraties (vullingen). Het gaat hierbij om een metalen of glasvezel stift die in het element word gezet. 

Kronen en bruggen worden veelal(in combinatie met een opbouw) toegepast om verloren integriteit te verhelpen en/of in combinatie met esthetische redenen. Bruggen worden veelal geplaatst om eerder geëxtraheerde (getrokken) elementen te vervangen. Kronen fungeren als een metalen kap die een anders broos element genoeg stevigheid verleent om goed te blijven functioneren. Zo kunt u uw eigen tanden zolang mogelijk behouden.

Wij hebben ons eigen laboratorium en kunnen een kroon of een brug binnen 1 dag ontwerpen en maken. Voor het design gebruiken wij een digitale scanner, het ouderwetse en vervelende ‘happen’ is dus niet meer nodig.

Het gaat hier om keramiek schildjes die op de voortanden geplaatst worden om een mooi en regelmatig beeld te creëren. Bij deze behandeling gaat het om hand vervaardigde facings.

Met een mooi gebit voel je je goed! Bij ons is het mogelijk het gebit te laten bleken volgens een veilige, professionele en efficiente methode. De gehele procedure gebeurt in de praktijk en neemt ca. 90 min van uw tijd in beslag. 

U hoeft geen client te zijn binnen onze praktijk om deze behandeling te ondergaan. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Nieuws

Wij zoeken versterking!

Voor onze moderne tandartspraktijk zoeken we een enthousiaste tandartsassistente die ons team 2 dagen in de week komt versterken. Wij zijn een gezellige praktijk met

Lees meer