Kronen en bruggen maken en plaatsen binnen 1 dag.

Vanaf juli 2019 zijn wij in het bezit van de nieuwste generatie Sirona Cerec CadCam. Hiermee kunnen we kronen, bruggen, facings en inlay/onlay’s maken binnen 1 dag.

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor grote vullingen in tanden en kiezen. Deze elementen zorgen ervoor stabiele bijt en voor de stevigheid van de tand of kies. Daarnaast zal een kroon een bijdrage leveren om verdere gebitsproblemen te voorkomen en ook esthetisch een gunstig effect bieden. Hierdoor krijgt een tand zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Om de vorm van het gebit te bepalen kunnen we deze scannen, waarbij we gebruik maken van een CEREC Primescan. Op deze manier kunnen wij een kroon of brug zeer nauwkeurig vormgeven. ( U HOEFT BIJ ONS NIET MEER TE HAPPEN.)

Wanneer kan er gekozen worden om een kroon of brug te plaatsen?

Er zijn een aantal situaties wanneer er gekozen kan worden om een kroon te plaatsen:

– Bij onvoldoende houvast voor een vulling. Deze situaties kunnen voorkomen als door tandbederf een groot gedeelte van een tand of kies verloren is gegaan.

– Om een breuk van een tand of kies te voorkomen op het moment dat er een vulling van een grote afmeting moet worden geplaatst of een wortelkanaalbehandeling moet worden uitgevoerd.

– Bij het verbeteren van de esthetische vormgeving van het gebit waarbij een tand of kies niet de gewenste vorm of stand heeft of het uiterlijk niet mooi is door verkleuring.

Hoe wordt een kroon of brug geplaatst?

Bij een behandeling waarbij een kroon of brug op een tand(en) wordt geplaatst zal de tandarts eerst een deel van de tand(en) of kies afslijpen. Om vervolgens een scan te maken van de kaak en betreffende element.  Het is in deze fase wel verstandig om plakkerig voedsel te mijden. Gedurende de tweede behandeling zal de definitieve kroon of brug worden geplaatst. Deze wordt vastgezet met een speciaal cement wat hiervoor is bedoeld.

Hoe lang gaat de kroon of brug mee?

Een kroon heeft een lange levensduur en gaat in de meeste gevallen zelfs tientallen jaren mee. Het is wel van belang dat de kroon of brug goed wordt onderhouden. Een tand of kies die voorzien is van een kroon of brug blijft altijd gevoelig voor tandbederf. Zoals met alle medische behandelingen kan een gunstig resultaat niet 100% worden gegarandeerd, vraag uw tandarts voor meer advies.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze behandeling kunt u altijd terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen en waarom we bepaalde keuzes maken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om vragen te stellen. We nemen graag tijd voor u.

We hanteren een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voor een consult kunt u contact opnemen met ons op telefoonnummer 0527-615125

Nieuws

Wij zoeken versterking!

Voor onze moderne tandartspraktijk zoeken we een enthousiaste tandartsassistente die ons team 2 dagen in de week komt versterken. Wij zijn een gezellige praktijk met

Lees meer